Hvorfor er du redd for å besøke tannlegen?

Hvis du er redd for å besøke tannlegen, kan det være en veldig skremmende opplevelse. Heldigvis er det måter du kan komme over denne fobi og gjøre besøket mye hyggeligere for både deg og tannlegen din. Det er tre hovedtyper av sedasjonsprosedyrer for tannleger, hver designet for å tilby et annet nivå av komfort og avslapning. Disse beroligende metodene inkluderer intravenøs sedering, oral sedering og sublingual sedering.
Intravenøs sedasjon refererer til administrering av et antidepressivt middel direkte i blodstrømmen under tannprosedyren. Denne metoden for sedasjon brukes oftest når en pasient trenger å bli bedøvet for å gjennomgå tannprosedyrer som tannimplantater, tannrotkanalarbeid, eller når en pasient har alvorlige allergier og fobier. En IV beroligende tannbehandling kan kalles skumringsmedisin, fordi du faktisk kan slappe av og glemme alle dine bekymringer så lenge prosedyren varer. Imidlertid, i stedet for å sovne deg, hjelper denne typen sedering deg med å slappe av nok til at tannlegen kan utføre sitt arbeid.
Lystgass, også kjent som lattergass, administreres gjennom innånding. I denne prosedyren tilføres lystgass gjennom en kanyle som er koblet til enden av et langt rør. Fordi denne metoden for dental sedasjon krever bruk av en maskin, utfører tannleger den vanligvis på et tannlegekontor. Tannlegen vil punktere en pasients nesefôr ved hjelp av kanylen for å administrere lystgass. Mange synes denne metoden for tannbehandling er veldig avslappende, men noen personer kan synes det er ubehagelig på grunn av manglende privatliv mens tannlegen er i rommet.
Hvis du har noen få avtaler som du trenger å delta, kan du lure på om det er greit å ta med en slags smertelindring under avtalen. Svaret på dette spørsmålet vil avhenge av tannlegen du ser. Noen tannleger tilbyr beroligende midler til pasienter som kommer seg etter visse operasjoner. For eksempel kan en tannlege berolige en pasient før en operasjon for å forhindre at pasienten føler for mye smerte eller ubehag. Hvis du er en kommende pasient som trenger å ta et antibiotikum før en tannlegeavtale, bør du spørre tannlegen om du kan ta med noen smertestillende medisiner. De fleste tannleger vil ikke motsette seg denne forespørselen så lenge du gir dem riktig reseptinformasjon.
Hvis du leter etter et alternativ til å besøke tannlegen regelmessig, kan det være lurt å vurdere å få en tannpleiebedøvelseslege til å komme hjem til deg for en konsultasjon. Dette alternativet er bra for folk som har travle tidsplaner og bare kan besøke tannlegekontoret på en bestemt dag. Noen tannlegekontorer tilbyr til og med denne typen tjenester til sine vanlige klienter, slik at de ikke trenger å gå glipp av tannlegebehandlinger. Å ha en tannpleier anestesilege komme hjem til deg vil gi eksepsjonell tannpleie for de med kroniske sykdommer eller tilstander som diabetes eller epilepsi.
Tannleger forstår at mange mennesker har tannfobier. Derfor har de ofte tiltak for å hjelpe pasientene med å overvinne frykten for tannhelse. Ved å bruke visualisering og positive billedteknikker kan pasienter lære å se tannfobier som noe de kan kontrollere i stedet for noe som må fryktes. Ved å besøke en tannlege for rutinemessige kontroller og rengjøringsprosedyrer, kan du øke sjansene for å opprettholde optimal oral helse.